2015. március 6., péntek

Hamarosan: Három megjelenés a közeljövőben

Sziasztok!

Sokszor fordul velem elő, hogy egy sorozat folytatását angolul kell elolvasnom, mert nem jelent meg még az áhított kötet magyar fordításban. A mi kiadóink lassan, de annál biztosabban mégis kiadják a legjobb angol nyelvű könyveket. Március közepén, és áprilisban olyan bestsellerek kerülnek végre a hazai könyvesboltok polcaira, amikre már egy örökkévalóság óta várok.

JAMES DASHNER - Halálkúra (The Death Cure)
Megjelenés: április 13.
Összefoglaló: A Tűzpróba után úgy tűnik, az őrült hajszának vége. De Thomas biztos benne, hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Hiába állítják, hogy nincs több megtévesztés, hogy a Próbák nyomán már minden szükséges információt megszereztek, és most Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket, hogy végrehajthassák az igazi küldetésüket. A csapat tagjaitól várják ugyanis, hogy létrehozzák az emberiséget fenyegető halálos vírus ellenszerét. Csakhogy Thomas sokkal több mindenre emlékszik, mint a VESZETT vezetői hinnék. Hazugságokkal többé nem mennek semmire. Ám a dermesztő igazság jóval veszélyesebb, mint azt Thomas valaha gondolta volna. A csapat újabb gyilkos kalandra vállalkozik, hogy kifürkéssze a VESZETT legnagyobb titkát. Menekülésük során tomboló Buggyantakkal és profi fejvadászokkal kell megküzdeniük, majd egy titkos szervezet csap le rájuk. Milyen árat kell fizetniük azért, mert a saját kezükbe vették a sorsukat? Túlélheti-e vajon bárki a Halálkúrát?
Miért szeretném elolvasni: A Tűzpróba olvasása után nagyon haragudtam erre a sorozatra, teljesen össze vagyok zavarodva, nem látom lényegét az egész kihívásos, feladatos komplikát "játéknak". Mivel azonban kb. októberben fejeztem be a második kötetet, a haragom elhalványult. A finálét már csak a kíváncsiságom által vezérelve fogom megvásárolni.

JAMIE MCGUIRE - Beautiful Oblivion
Megjelenés: április 23-26. (Nemzetközi Könyvhét)
Összefoglaló: HAMAROSAN...
Miért szeretném elolvasni: A Gyönyörű és a Veszedelmes sorscsapás megszerettette velem Jamie írását, karaktereit. Remélem, hogy Cami és Trenton kapcsolata is legalább olyan tökéletes lesz, mint amilyen kötődés Abby és Travis között van. Goodreads-en a könyvnek jelenleg 4,16 az átlagja, remélem, hogy én nyugodt szívvel tudok majd 5 csillagot adni neki! (Magasak az elvárásaim!:))

JOHN GREEN - Papírváros (Paper Towns)
Megjelenés: március 12.
Összefoglaló: Quentin Jacobsen egész életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta a hihetetlenül kalandvágyó Margo Roth Spiegelmant. Így aztán, amikor a lány nindzsának öltözve kinyitja Quentin ablakát, bemászik rajta az életébe, és magával invitálja egy nagy fantáziával kitervelt bosszúhadjáratra, a fiú vele tart. Egész éjszakás kalandjuk után új nap veszi kezdetét, s amikor Q megérkezik az iskolába, megtudja, hogy a mindig is enigmatikus Margo ezúttal valódi rejtéllyé lett. Hamarosan kiderül azonban, hogy vannak bizonyos nyomok, amelyek felderítése csak rá vár. Ezzel olyan csapongó kaland veszi kezdetét, amelynek során minél közelebb kerül, annál kevesebb tárul fel előtte a lányból, akiről azt hitte, jól ismeri. 
Miért szeretném elolvasni: Sok  vegyes kritikát olvastam John Green munkáiról, egyedül a Csillagainkban a hibát nem szidják az olvasók a neten. A Papírvárosok az egyik legjobbra értékelt műve, s nyáron érkezik is a belőle készült film a mozikba. Így persze kíváncsi vagyok, miből is dolgoznak Hollywoodban.

Remélem tudtam segíteni, hogy mely könyveket lesz érdemes megvásárolni tavasszal! Ha én beszerzem őket, biztosan fogtok majd kapni róluk kritikát!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése